Norges mest komplette liste over laiver!

Tittel:
Efter Solnedgang
Arr. type:
Laiv
Status
Avholdt
Alias:
Syndere i Påskesol
"One-liner":
Sprog, dannelse, sjåvinisme, tøffelhelter, skarpe tunger, giftige penner, Faust, Freud, anorakker, kakao, husmannskost og skrivemaskiner
Fylke:
Oslo
Sted:
Hytte i Nordmarken
Ønsket ant. delt:
10
Faktisk ant. delt:
Dato/tid for start:
18.4.2011
Dato/tid for slutt:
20.4.2011
Varighet:
2 netter
Påmeldingsfrist:
15.03.2011
Betalingsfrist:
20.03.2011
Aldersgrense:
18 år
Arrangører:
Stine Mari Haugen
E-post:
aihjah@hotmail.com
Hjemmeside:
http://riksmaal.blogspot.com
Org./For./Gruppe:
Kommentar:

Oslo, nitten enogfemti.
Hva sier De?
Nå, nitten femtien...
Det må være en spøk, ikke sant?
Ikke?
Gode Gud.

Kjære venner,
bidragsytere til tidsskriftet Sproget,
de tålmodige piker som holder ut med oss,

Det stormer om ørene. Sprogstriden mellem riksmål og samnorsk ryster både Theatercaféen og Noregs Maallag, men jeg tør påstå at det er vi såkalt siviliserte bymennesker som er dårligst rustet mot disse ville vinder. Alt var kanskje meget bedre under krigen. Da stod vi i det minste sammen.

Og i juli, mine damer og herrer, vil de gjøre det igjen. De vidsynte herrer, forkjemperne for samnorsk skriftsprog på folkemåls grunn, har fått medhold i at vi skal gå vekk fra denne "reaksjonære danskeform" i uttalen av våre tall. Vips, så tok vi ennu et skritt mot fordervelsen av vår kultur og våre barns skolegang. (Min kone spør meg fra sidelinjen når jeg har tenkt til å skaffe henne noen barn å forderve. Til det sier jeg: ikke før vi har vunnet!)

Redaktør og forfatter Sophus Quist ønsker herved sine venner med følge velkommen til å ta en pause fra krigen og minnes påskebudskapet sammen med oss på vår hytte i Nordmarken. Overtidsarbeide for tidsskriftet betales ut i pjoltere.

Den velkjente forfatter Rikard Foss ryktes å ha komponert et festdikt på landsmål for å feire at riksmålet er i ferd med å avgå med døden. Om forlatelse. "Døda."

Beste hilsener,
S.Q.

Dette er en påsketur på hytte, med femtitallsestetikk, stemning, relasjoner og en klype Bernhard Borgerlig spenning.
På denne laiven møter vi noen av Riksmålsforbundets argeste unge hoder; så arge som bare mennesker tidlig i tyveårene kan være det. Men nu er påsken over oss og roen senker seg. Avisene kommer ikke ut, de facto: dine leserinnlegg kommer ikke på trykk, og den samnorskførkja av en lærerinne får heller ikke anledning til å sende nye fornærmelser din vei. Målfolket vil også være representert.
Det vil bli fottur i området, kryssord, påskeegg og tilnærmet ubegrensede mengder aspik.
Kjærlighet i detaljene.
Kompromissløs debatt.
Sitater på latin kan forekomme. Fare for ironiske ras, usedelige romaner og satirisk polemikk av koldeste sort.
Velkommen til dere som ikke snorket dere gjennom norskundervisningen. Og dere som gjorde det og angrer. Og dere som gjorde det og ikke angrer. Finn frelse i Sproget, det mest dyrebare vi har.

[Meld rettelse]


Det Store Laivarkivet - Ansvarlig redaktør Tommy Finsen