Norges mest komplette liste over laiver!

Tittel:
Ulvehyl - Brutte Pakter
Arr. type:
Laiv
Status
Avlyst
Alias:
Ulvehyl V
"One-liner":
Vi har beveget oss vekk fra Skogsruddalen, men betyr det vekk fra problemene?
Fylke:
Viken
Sted:
Håper på Krakos
Ønsket ant. delt:
30-40
Faktisk ant. delt:
Dato/tid for start:
17.9.2020
Dato/tid for slutt:
20.9.2020
Varighet:
Torsdag til lørdagnatt
Påmeldingsfrist:
02.03.2019
Betalingsfrist:
01.05.2019
Aldersgrense:
18, 16 med verge
Arrangører:
Karita Kristiansen, Eirik Støylen, Era S Bråten
E-post:
Hjemmeside:
Org./For./Gruppe:
Lorien
Kommentar:

Avlyst grunnet COVID-19

Ulvehyl - Brutte Pakter

Det har gått 5 år siden nattesorgen la seg over Hovegarden. De fleste reiste tilbake til Skogsrud-gården og livene har vært ganske rolige de siste årene.

En dag dukket det opp rykter om at Mattias Volden var i live og bodde på Gråberg, en gård noen dagsreiser unna.
Mattias var trolovet til Bjørg Skogsrud, men forsvandt plutselig en natt. Noen mente han hadde fått kalde føtter og stukket med halen mellom beina. Andre mente han hadde hoppet til nøkken. Uansett, borte var han, uten et spor.
Bryllup ble det likevel, Gudmund Volden steppet inn og giftet seg med Bjørg og forent Skogsrud og Volden familiene.
Da Bjørg fikk høre at Mattias var sett på Gråberg, bestemte hun seg for å reise dit, og fikk med seg en liten gruppe som reisefølge.

Gråberg er en gård som ligger litt for seg selv i skogkanten.
Hvor to brødre har slått seg ned med sine familier og arbeidsfolk.

Så, når slo folkene seg ned på Gråberg?
Det er det ingen som vet, men det snakkes om at de har vært der så lenge det har vært folk boende i traktene.
Uår eller overflod, de har alltid klart seg.
Det er mer enn en ferdakar som har kunne forteller, hevder han, at det hviskes om en pakt med De gamle, de som ingen har sett - takk gode makter for dette.

De som har jobbet på enten gården eller den tilhørende stølen litt lenger unna, kan fortelle om et gjestmildt folk. Alltid villig til å hjelpe med åpne dører og armer. Det var aldri vanskelig å få hjelp til reparasjon eller innhøsting om man hadde havnet litt på etterskudd selv. Så det var ikke vanskelig å se hvorfor sjølfolket på Gråberg var godt likt.
Gitt ikke månen tittet ned på dem med feil lys.
Da ville ting kunne gå rett så galt om De gamles ord ikke ble fulgt?..Ulvehyl ? Brutte Pakter er en ny start, et nytt sted for Ulvehyl-laivene. Historiene om Skogsrud-gården er fortalt, om enn noen av familiemedlemmene fortsatt har mer igjen av sin. Dette er ikke et farvel til alle gamle roller og historier, men hovedhistorien går videre til nye steder og nye karakterer.

Hva som ikke blir forandret er kostyme - og kravene til historisk korrekthet; vi forventer litt innsats på begge deler, men er ikke overdrevent strenge.

Ulvehyl laivene har alltid hatt innslag av voksne elementer, noe som også gjelder denne laiven. De samme voksne elementene finnes i bakgrunnshistorier og til noe mindre grad i selve laiven - det være seg brukne familier, seksuelle temaer eller vold (ikke at dette skal dominere, nødvendigvis, men sjansen for å komme borti dem, gjennom spill, selv om de ikke er i ens egen rolle, er betydelig). Som tidligere vil også hovedhistorien sirkle rundt gårdsintriger og familiemotsetninger, blandet med skrekk-pregede overnaturlige elementer hentet fra norsk folketro og legender.

[Meld rettelse]


Det Store Laivarkivet - Ansvarlig redaktør Tommy Finsen