Norges mest komplette liste over laiver!

Tittel:
CoC-69
Arr. type:
Laiv
Status
Avlyst
Alias:
The ride of the Valkyries
"One-liner":
En Call of Cthulhu-laiv satt til 1969 i Vietnam under Vietnamkrigen. Spillerne spiller amerikanske soldater på hemmelig oppdrag...
Fylke:
Agder
Sted:
Tregde, Mandal
Ønsket ant. delt:
50-70
Faktisk ant. delt:
Dato/tid for start:
16.7.2020
Dato/tid for slutt:
19.7.2020
Varighet:
4 dager (torsdag kveld-natt til søndag)
Påmeldingsfrist:
15.02.2020
Betalingsfrist:
15.02.2020
Aldersgrense:
18 (16 med verge)
Arrangører:
Bjørn Are Stølen, Linn Kristine Mørk, Felix Vaager, Kristiane Valborgland, Yngve Kristiansen
E-post:
coc69rideofthevalkyries@gmail.com
Hjemmeside:
https://coc69rideofthevalkyries.weebly.com/
Org./For./Gruppe:
Solgløtt
Kommentar:

Avlyst grunnet COVID-19. Skal settes opp neste år rundt samme tid.

Sakset fra nettsiden:
Litt om handlingen på CoC-69
En helt vanlig infanteritropp er hanket inn for å utføre en lengre patrulje. Laiven starter med at troppen har tilbakelagt en dagsmarsj etter å ha blitt kjørt inn med patruljebåter. Nøyaktig hva oppdraget består i er det ingen som har fått informasjon om, men spekulasjonene går vilt. De har med seg "rådgivere", folk kledd paramilitært, og man spør seg hvem og hva de er...

I starten av laiven CoC-69 kan man føle på hvordan det kan ha vært å bli røsket vekk fra sitt trygge miljø i hjembyen, havne i militæret, og bli dradd med til en annen verdensdel for å slåss for en sak man kanskje ikke forstår så mye av eller bryr seg så mye om. Etterhvert vil laiven dreie mer og mer inn i Horror/Lovecraft-sporet, og gradvis også bli mer og mer karikert.

Hvilke forkunnskaper kreves?
Ingen. Det er ikke noen forutsetning at du har avtjent førstegangstjeneste, at du er en erfaren camper, eller at du er en sprek mosjonist. Alt du trenger for å spille rollen din vil du få i form av infomailer, info på nettsidene eller i form av workshops/teambuildingseanser før laivstart. Om du ønsker å spille Team Leader/Sgt, er det noe mer du må sette deg inn i av ord, uttrykk og militære driller, men vi hjelper deg med dette. Vi ønsker at kvinner, ikkebinære og transpersoner også har lederroller som Team Leaders/Sgt's. Vi kan hjelpe deg med å finne passende utstyr og kostymer, sjekk ut våre nettsider, eller send oss en mail.

Litt om kjønnsroller på CoC-69:
Arrangørene har et ønske om at kvinner, ikke-binære og transpersoner skal føle seg velkommen til CoC-69. CoC-laiver har alltid hatt en stor grad av kjønnsblanding, noe vi mener er en berikelse for laivene våre. Arrangørene ønsker derfor å ha et sterkt fokus på å få til spill hvor ingen skal føle seg marginalisert på grunn av hvem spilleren er, hvilken bakgrunn, militære erfaring eller legning hen har. Vi ønsker at det skal være kjønnsbalanse på alle nivåer av laiven; soldater, befal og offiserer (+ i arrangørgruppa). For å få til dette ønsker vi dialog med spillerne underveis før laiv. Vi vil også gjennomføre og teambuildingsøvelser før oppstart med fokus på dette, samt kalibreringspause innad i hver squad tidlig under laiven. Det vil også på workshop i forkant av laiven bli fokus på at folk som "kan" forsvaret ikke skal ta for mye plass på laiven, eller dominere spill med IRL-kunnskaper eller ferdigheter.

Videre ønsker vi å kjøre laiven på engelsk og ha amerikanske militært vokabular. Dette vil gjøre at alle stiller sånn nogenlunde likt; det blir noe nytt for alle, også de som eventuelt har relevant militær erfaring fra det norske militæret. At du ikke kan driller og formasjoner kolliderer ikke med laivens intensjon, da de fleste "grønne" amerikanske soldater i sine første trefninger med Vietcong ofte opptrådte ganske så kaotisk og ustrukturert uansett.

​Det vil ikke bli lagt opp til spill på kjønn på CoC-69. Med det mener vi at roller ikke skal legge ut om at de vil ha seg, holde lange monologer om innbilte/faktiske erobringer, omtale medsoldaters attributter eller bruke seksuelt ladde militære uttrykk. Alle vil være soldater, menige, befal og offiserer. Historisk sett var det menn som var geværsoldater under Vietnamkrigen, men dette blir altså ikke et tema på laiven. Hvem private Ryan spilles av, er ikke noe som skal ha fokus på laiven. Kvinner vil ikke trenge å sminke seg opp som menn, man er soldater. Rollene vil bli skrevet med grad og etternavn. Spillerne kan selv velge fornavn, om det er et kjønnsnøytralt fornavn eller ikke, legger ikke arrangørene seg opp i. Man omtaler medsoldater med grad, etternavn og/eller kallenavn og hvorvidt noen vil bli omtalt som he, she, they avklares innad i Squads før spillstart.

Litt om fysiske forutsetninger:
Man spiller amerikanske soldater, vernepliktige. Fysisk form kan derfor helt greit være varierende i troppen, det er helt naturlig. Om du er engstelig for at din fysiske form kan du oppgi dette i påmeldingen og vi foretar tilpasninger. Vi vil nemlig gjerne ha deg med! Det kan for eksempel være at vi kjører din pakning mellom leirstedene, så du slipper å bære full oppakning og vi kan legge inn at rollen din har fått malaria eller finne en annen plausibel grunn til at rollen ikke er i fysisk toppform.

Dette blir ikke en fysisk anstrengende laiv. Ca. 1,5 timer blir brukt til å forflytte seg ca. 1 km med lett oppakning (personlig skift, hygieneartikler og kostyme/våpen). Resten av tiden går med til rutiner i leir ute i jungelen, og spill opp mot SiS/IR som man møter underveis. Natta vil bli tilbragt i feltseng/hengekøye med canvas og myggnett over seg. Toalettfasiliteter vil bli mekket på hvert leirsted. Noen av soldatene vil være IR-roller som tar ansvar for sanitærforholdene på dassene, og IL'er vil også være til stede i troppen med tanke på utfordringer/tilbakemeldinger til arrangørene.

​Påmeldingsavgiften dekker mat. Det blir hermetikk som tilstreber å ligne på stridsrasjoner som soldater fikk under Vietnamkrigen. Det blir også ris. Folk som har allergier opplyser om dette i påmeldingen, så vi kan justere for de. Det er uansett smart å pakke med litt laivmat (nøtter, sjokolade, kjeks, en liten brus etc) til privat mellommåltide, snacking, etc.

[Meld rettelse]


Det Store Laivarkivet - Ansvarlig redaktør Tommy Finsen